Selecteer een pagina

Maas & Waler wo 22 mei 2019, 12:03   

MAAS EN WAAL – DijkenSport.nl bestaat 20 jaar en viert dit met onder meer een jubileumloop voor hardlopers én wandelaars op zondag 2 juni. Ze kunnen kiezen uit de 42,2 km van de Maas en Waal Marathon (ook voor estafetteteams), de 21,1 km van de halve marathon en een familiewandeling van 6 kilometer. Wandelaars lopen hun afstand in tegenovergestelde richting van de hardlopers. Het parcours van de marathon loopt door Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen. In de aanloop naar 2 juni belichten we elk doorkomstdorp. Deze week Hanzestad Maasbommel.

Maasbommel kijkt terug op het grandioze en druk bezochte openingsfeest van MFA het Hanzehuys afgelopen zaterdag. Dit nieuwe middelpunt van het dorp is het feestelijke derde wisselpunt van de Maas en Waal Marathon-estafette. Rayonhoofden Jack van Lent en René Petit organiseren daarnaast de eerste Hanzeloop voor alle kinderen uit Maasbommel en hun familie. De start is om 12.00 uur bij het Hanzehuys en de loop gaat dan naar de oude Hanze en weer terug. Onderweg en na afloop krijgen alle kinderen een vaantje en wat lekkers. Jack van Lent: ‘Dan begint ook de aangeklede dorpsborrel met muziek van onder meer zanggroep Charm.’

Gezellige ‘loopzondag’

Het parcours loopt ook langs het prachtige parkje in de bocht van de Bovendijk/Raadhuisdijk. De bedrijven Kapsalon Henriette/Hair We Come, Eeterij de Pont, Thee- en broodhuis Maasbommel, Schoolkids en Oily Mam organiseren een gezellige ‘loopzondag’ van 8.00 tot 14.00 uur. Het parkje is feestelijk aangekleed en er zijn meerdere activiteiten voor jong en oud met een hapje, drankje en muziek. ‘We rekenen erop dat de gastvrije Bommelaars massaal de deelnemers aanmoedigen met applaus en muziek langs het parcours’, besluit René Petit.

Kijk voor meer informatie en voordelig voorinschrijven op: www.dijkensport.nl.

Op de foto staan van links naar rechts:Raimond van Wely (Hanzehuys), Henriette Litjes (kapsalon Henriette), Jack van Lent (Dorpsplatform), René Petit (mede-organisator) en Pieta van Wely (Hanzehuys).